ZVONA DRETELJA

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo ”Sveti Ante” iz Dretelja ove godine proslavilo je 15. godinu za redom tradicionalne organizacije kulturno zabavnog programa pod nazivom ”Zvona Dretelja 2019”.
Kao i dosadašnjih godina manifestacija je započela svetom misom koja se održala u crkvi svete Obitelji u Dretelju.
Nakon svete mise izaslanstvo grada Čapljine, predvođeno gradonačelnikom dr. Smiljanom Vidićem i Koordinacijom Udruga proisteklih iz Domovinskog rate te predsjednicima MZ Dretelj i HKUD ”Sveti Ante” Dretelj položilo je vijence i upalilo svijeće u spomen poginulim braniteljima iz ovog mjesta.
Misno slavlje ovogodišnje manifestacije ”Zvona Dretelja” predvodio je fra Mile Vlašić.
Kulturno umjetnički i zabavni program održao se na sportskom centru u Dretelju, a voditeljica ovogodišnje manifestacije bila je Misijana Brkić-Milinković.
Svim prisutnim na ovogodišnjoj manifestaciji predstavili su se: HKUD ”Sv. Ante” iz Dretelja, HKUD ”Seljačka sloga” iz Trebižata, HKUD ”Didak” iz Gradnića, HKUD ”Napredak” iz Busovače, HKUD ”Sv. Leopold” iz Grabovina, KUD ”Fra Petar Bakula” iz Posušja, HKUD ”Sv. Ante” s Humca, KUU ”Milan Begović” iz Vrlike te Čapljinske mažoretkinje.
Nakon završene manifestacije bila je upriličena i bogata nagradna tombola, a u zabavnom programu kao gosti iznenađenja publiku su zabavljali Marija Previšić, Gabrijela Grmača, Marija Primorac i Gordan Pavlović.
Proslava manifestacije u Dretelju trajala je do kasno u noć.
Skip to content