ZAVRŠNA KONFERENCIJA – ZAŽELI III

Dana 26.05.2023. godine održana je Završna konferencija projekta „Zaželi – faza III čiji je nositelj Grad Vrlika. Zahvaljujući ovom projektu vrijednom 157.483,58 eura (1.186.560,00 kn) financiranog iz Europskog socijalnog fonda, zaposleno je 23 žene te voditelj projekta i koordinator projekta. Tijekom 8 mjeseci zaposlene žene uz svog voditelja i koordinatoricu projekta pružale su potporu i pomoć starijim i nemoćnim sugrađanima.
Grad Vrlika kao nositelj projekta s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Split, Centrom za socijalnu skrb Sinj (Hrvatski zavod za socijalni rad Sinj) te Gradsko društvo Crvenog križa Vrlika priveo je kraju projekt koji je postigao svoj cilj i omogućio pristup zapošljavanju i tržištu rada teže zapošljivoj skupini žena u ruralnom području. Potaknuta je socijalna uključenost i povećana razina kvalitete života krajnjih korisnika. Projekt u ukupnom iznosu financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.
“Ovaj projekt je tijekom proteklih 8 mjeseci za našu zajednicu imao veliko značenje. Kroz njega je potaknuto zapošljavanje teže zapošljivih žena, pomoglo se najugroženijim skupinama, potaklo partnerstvo na lokalnoj razini te je grad postao kvalitetnije mjesto za život. Svaka od zaposlenih žena pružila je potporu i podršku za najmanje sedam krajnjih korisnika, kako u gradu Vrlici tako i u pripadajućim naseljima, pri čemu smo uključili 182 korisnika. Pomoć su žene pružale u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima, održavanju stambenog prostora, brigu o higijeni, socijalnoj integraciji i slično te su svojim radom i aktivnostima poboljšale vlastite prilike, ali i kvalitetu života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Projekt je uspješno priveden kraju uz postignute mnogo brojne rezultate,” naglasio je voditelj projekta fonda Nikola Turudić.
Uz gradonačelnika Vrlike Juru Plazonića, na završnoj konferenciji bili su predstavnici Centra za rehabilitaciju „Fra Ante Sekelez”, ravnateljica GDCK Vrlika Zdravka Plazonić, te načelnik Općine Kijevo Martin Ercegovac
Svoje zadovoljstvo još jednim hvale vrijednim projektom koji je podigao kvalitetu života u gradu i prigradskim naseljima izrazio je i gradonačelnik Jure Plazonić.
Došao je trenutak da završava i ovaj prekrasan projekt iz programa “Zaželi”. To je treći projekt kojeg smo iz tog programa provodili na području našeg grada. Nadamo se da ćemo i budućnosti nastaviti s projektom Zaželi budući da se Grad Vrlika ima namjeru prijaviti i na provedbu IV. faze projekta „Zaželi“.
Skip to content