VRLIČKA DJECA PREDSTAVNICI SDŽ NA VINKOVAČKIM JESENIMA

Raskoš tradicije i običaja obilježio je jubilarnu 50. obljetnicu Dječjih vinkovačkih jeseni koje su se odvijale u sklopu 56. Vinkovačkih jeseni.
Dječja folklorna skupina KUU Milan Begović imala je čast predstaviti kulturnu baštinu svoje Vrlike a samim tim odabrani su i kao predstavnici Splitsko-dalmatinske županije.
Na Međužupanijskoj smotri dječjih folklornih skupina 11.rujna u subotu, nastupali su KUD “Tomislav” Županja, KUD “Koledišće” Jezera, FS “Degenija” Gospić, FD “Kumpanija” Vela Luka, KUD “Šokadija” Strizivojna, KUD “Milan Begović” Vrlika i FAHKD “Napredak“ Bugojno.
U centru Vinkovaca, ispred opjevane lampe širila se pjesma, ples i veselje slatkih malih izvođača uz zvukove tradicionalnih tambura a predivni Vrličani predstavili su se sa vrličkim kolom a nije izostalo ni žensko zabacivanje naših već uigranih članova.
Osvanula je predivna sunčana nedjelja i sve je spremno za veliki mimoh dječjih skupina. Ove godine u mimohodu je sudjelovalo 2500 vesele dječice. Mali Vrličani tijekom mimohoda izmamili su mnoge osmijehe, aplauze te divljenje prisutne publike ulicama Vinkovaca.
Osim Vinkovaca djeca su posjetila i Općinu Tompojevci gdje su bili smješteni. Nezaobilazan je bio odlazak u Vukovar gdje su članovi između ostalog posjetili i obnovljeni Vodotoranj te zapalili svijeću kraj spomenika žrtvama za slobodnu Hrvatsku.
Skip to content