VRLIČANI DOBILI VJEŽBALIŠTE NA OTVORENOME

Vrlička Česma, poznato mjesto okupljanja i druženja Vrličana i njihovih gostiju, od danas svojim posjetiteljima nudi i vježbalište na otvorenome, a uredila ga je tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska kako bi mjesno stanovništvo potaknula na redovito vježbanje i više kretanja. Vrličani su se za ovu aktivnu zonu izborili glasovanjem putem projektne digitalne platforme projekta Pokret za radost u sklopu kojega Coca-Cola do kraja godine uređuje još deset aktivnih zona diljem Hrvatske.
„Uređenjem aktivnih zona želimo doprinijeti obogaćivanju društveno korisnih sadržaja u vašemu i drugim gradovima u Hrvatskoj te rekreaciju učiniti dostupnu svima. Osobito nam je drago kada vježbališta otvaramo u manjim gradovima u kojima ne postoji velik broj sadržaja, ali sudeći po zauzetosti koju pokazuju glasovanjem očigledno postoji veliko zanimanje stanovnika za vježbanje i zdraviji život. Ovom prigodom zahvaljujem svim Vrličanima na iskazanome zanimanju i mjesnim vlastima na potpori u otvaranju vježbališta, te se nadamo se da će se njime koristiti mnogi građani“, izjavio je tijekom otvorenja vježbališta Grgo Anzulović, područni voditelj prodaje za južnu Hrvatsku Coca-Cole HBC Hrvatska.
Ukupno šest sprava za vježbanje bit će na raspolaganju u aktivnoj zoni koju je Coca-Cola Vrličanima predala u trajno vlasništvo. Spravama kojima će se besplatno moći koristiti svi zainteresirani za aktivan život, od umirovljenika do profesionalnih sportaša, bez obzira na dob i tjelesne mogućnosti, ciljano se mogu jačati mišići cijeloga tijela.
Aktivnu su zonu svečanim rezanjem vrpce otvorili Grgo Anzulović i Nikola Uzun, zamjenik gradonačelnika Vrlike, koji je tom prigodom izjavio: „Naši su sugrađani sudjelovanjem u ovome projektu pokazali da sami žele pridonijeti kvaliteti života u našoj zajednici te im stoga čestitam i također zahvaljujem na trudu. Drago mi je da ovo vježbalište svim Vrličanima daje jednaku mogućnost za vježbanje, stoga svi oni koji su dosad imali neki izgovor da se ne kreću, barem onaj financijski, sada ga više neće imati“.
Za demonstraciju vježba na novopostavljenim spravama bio je zadužen veleposlanik projekta, naš uspješni bivši rukometni reprezentativac Mirza Džomba, pritom naglasivši: „Kao nekadašnji profesionalni sportaš dobro sam upoznat sa svim dobrobitima koje tjelovježba ima za naše zdravlje. Iako se profesionalno više ne bavim sportom, sretan sam da mogu biti dijelom ovakvih projekata koji mi pružaju mogućnost da širim znanje i potičem druge na redovitu rekreaciju. Aktivne su zone izvrstan način da se sve generacije potaknu na više kretanja, ali i izlazak iz zatvorenih prostora. Nadam se da će to prepoznati i Vrličani.“ Uz Mirzu Džombu veleposlanica je projekta i televizijska voditeljica Antonija Blaće.
 
Partneri su projekta Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu su dali i Ministarstvo zdravstva, Središnji državni ured za šport te Udruga gradova u Republici Hrvatskoj.
Skip to content