VEČER PISME, KOLA I NARODNIH OBIČAJA

Kulturno umjetnička udruga “Milan Begović” već duži niz godina organizira folklornu manifestaciju u Vrlici, na glasovitoj Česmi. Domaćini su raznim kulturnim društvima, pa su tako i ove godine ugostili društva iz Like, Slavonije, Dalmatinske Zagore te susjedne BiH.
Zbog utakmice Hrvatske reprezentacije na SP-u, program je počeo ranije mimohodom kroz Grad. Dolaskom na Česmu počeo je folklorni program kojeg je otvorila dječja skupina Udruge svojim dječjim plesovima, susjedi iz Bosne i Hercegovine oduševili su Linđom, veseli Suhopoljci predstavili su se Bunjevačkim kolom, a Lički splet izvela je udruga iz Korenice. Za pjesmu su se pobrinuli Vukšićki bećari, novoosnovano društvo, te već svima poznato društvo iz Kljaka. Kako je program otvoren KUU Milan Begović tako je i zatvoren. Na pozornicu je izašlo 70 članova Udruge, dječja i odrasla skupina. Predstavili su svoju baštinu na najljepši način, popunili su cijelu pozornicu, a šare na njihovim nošnjama, pjesma i ples upotpunili su cijeli ambijent predivne Česme. Za kraj, odigrali su završno kolo iz opere „Ero s onoga svijeta“, u novoj postavi što je gledatelje također ugodno iznenadilo. Nakon završetka folklornog programa uslijedio je domjenak te druženje uz utakmicu Vatrenih!

Zahvaljujemo na pomoći Gradskom društvu Crvenog križa Vrlika, DVD Vrlika, Eko Vrlika, OŠ “Milan Begović”,  te nekolicini volontera koji su nam priskočili u pomoć!

Večer pisme, kola i narodnih običaja podržali su i sponzorirali Grad Vrlika, Splitsko dalmatinska županija, TZ Vrlika i Ministarstvo Kulture.

Skip to content