VEČER PISME, KOLA I NARODNIH OBIČAJA

Tamo gdje izvire jedan od brojnih pritoka rijeke Cetine, mjestu okupljanja i druženja Vrličana, na vrličkoj Česmi koja je inspirirala i Milana Begovića da napiše libreto za najpopularniju hrvatsku operu ‘Ero s onoga svijeta’, ove subote održat će se kulturno-glazbena manifestacija ‘Večer pisme, kola i narodnih običaja.
Nakon svečanog mimohoda ulicama Vrlike, na velikoj pozornici izmjenjivat će se kulturno-umjetničke udruge prezentirajući etno običaje svoga kraja. Gostujući u programu Hit radija Matej Milković, predsjednik KUU Milan Begović istaknuo je važnost održavanja ovakvih manifestacija:
 
‘Ova etno večer dio je naše manifestacije Vrličko ljeto 2022. Nakon svjetskog prvenstva u spremanju Vrličkih uštipaka slijedi ova manifestacija. Drago nam je da će naši gosti iz Bosne I Hercegovine, Like, Vrgorca, Zadra, Kaštela, zajedno s nama domaćinima predstaviti običaje, tradiciju i povijest hrvatske etno-baštine i kulture. Nakon kuluturno umjetničkih društava zabavna večer je uz TOTEM bend. Tu je naravno i gastronomska ponuda. Naši vrlički lovci i članovi HPD Zolj pripremaju divljač i ostale delicije’, istaknuo je Milković, pozivajući ne samo Vrličane nego i sve ljude dobre volje da dođu u Vrliku na Česmu na ovu kulturno umjetničku večer, kao i tjedan dana poslije kada će se u dva dana, petak 29. i subota, 30. srpnja uprizoriti čuvena opera Ero s onoga svijeta.
Organizator priredbe je KUU Milan Begović’ uz potporu Grada Vrlike i vrličke Turističke zajednice.
Skip to content