UREĐENJE KNJIŽNICE, ČITAONICE I SPOMEN SOBE

Grad Vrlika je u petak, 31. ožujka 2017. godine, u Zagrebu svečano potpisao ugovor o sufinanciranju projekta „Uređenje knjižnice, čitaonice i spomen sobe“ po Programu održivog razvoja lokalne zajednice. Gradu Vrlici odobreno je za sufinanciranje 300.000,00 kuna.

Uređenjem čitaonice i knjižnice stvoriti će se moderan multimedijski centar te odati počast preko 600 vrličana koji su svoj život položili za domovinu uređenjem spomen sobe. Prostor na adresi Trg fra Filipa Grabovca 7 (kraj gradske uprave) će se sastojati od dvije prostorije i sanitarnog dijela sa predprostorom ukupne površine 160 m2.

Kroz razne aktivnosti, ovogodišnjim programom, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nastavlja pomagati održivosti razvoja lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini, vodeći pritom računa o zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti. Za razliku od 2016. godine, kada je na raspolaganju bilo 48,1 milijuna kuna, MRRFEU je u 2017. godini za razvojne projekte jedinica lokalne (područne) samouprave, kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice i Program podrške regionalnom razvoju, osiguralo znatno više sredstava – ukupno 117,7 milijuna kuna, od čega 72,7 milijuna za 235 projekta najslabije razvijenih područja.
Skip to content