UPUTE O DOVOĐENJU DJETETA U VRTIĆ

Obavještavamo Vas da DV ”Zvončić” započinje s radom 11. svibnja 2020. g., po posebnim uvjetima koje nalaže trenutna epidemiološka situacija.
Prema uputama HZJZ preporučuje se ostanak kod kuće djece s kroničnim bolestima, kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju kronične bolesti ili su starije životne dobi (65 godina i više). Također se preporučuje ostanak kod kuće sve djece za koju se može osigurati skrb. Broj djece u vrtiću je limitiran radi osiguravanja mjera fizičkog razmaka sukladno uputama epidemiologa . Roditelji koji imaju potrebe za vrtićem jer nisu u mogućnosti ostaviti dijete kod kuće, dužni su se pridržavati uputa o dovođenju i odvođenju djeteta.
Svi roditelji dužni su prije dolaska u vrtić izmjeriti tjelesnu temperaturu sebi i djetetu, u slučaju povišene tjelesne temperature, kašlja, kihanja, kratkog daha ili bilo kakvih simptoma drugih zaraznih bolesti, dijete ne smijete dovesti u vrtić, niti ući u vanjske prostore vrtića.
Ruksak djeteta isključivo će se donositi i odnositi petkom, samo će ga preuzeti odgojiteljice te će ga koristiti s početkom novog radnog tjedna (nakon 48-72 sata), ruksak koji je korišten će se također vraćati petkom, kako bi roditelji oprali korištenu robu djeteta.
Molimo Vas da u pratnji djeteta uvijek bude jedna osoba ili da se izmjenjuju 2 odrasle ISTE osobe iz vašeg kućanstva, koje ne spadaju u rizičnu skupinu, nisu starije životne dobi (65 godina i više), nisu kronični bolesnici, te su njihove dnevne aktivnosti takve da je najmanja mogućnost zaraze COVID-19 infekcijom.
Do daljnjeg su zabranjene sve posjete vrtiću (kazališne predstave, radionice i sl.).
Nakon čitanja uputa, molimo vas da ispunite upitnik koji se nalazi na stranici, kako bismo mogli znati broj djece koja će pohađati vrtić, i na vrijeme osigurati sve potrebno za zaštitu djece i djelatnika sukladno preporukama nadležnih tijela.
Isti preuzmite na:
Skip to content