TVORNICA ČOKOLADE U VRLICI!

Od rujna ove godine iz Vrlike će krenuti isporuke prve čokolade koju će u tamošnjoj radnoj zoni Kosore proizvoditi tvrtka “Belgian Gourmet” u belgijskom vlasništvu. Članovi uprave te tvrtke Marc Henri C. Pauwels i Adrian Filip M. Hoogmartens potpisali su tri ugovora s Jurom Plazonićem, gradonačelnikom Vrlike, kojima se osiguravaju prostorni preduvjeti za buduću proizvodnju čokoladnih slastica u vrličkom kraju.
Prvim ugovorom s našim belgijskim partnerima njihovoj smo tvrtki dali u najam četiri od ukupno šest inkubatorskih prostora u novoizgrađenoj zgradi Poslovnog centra ukupne površine 920 metara kvadratnih. Drugim ugovorom dali smo im u najam ured u istoj zgradi. Trećim ugovorom tvrtki “Belgian Gourmet” prodali smo 27.000 metara kvadratnih neizgrađenog komunalno opremljenog građevinskog zemljišta u našoj radnoj zoni na kojemu će Belgijanci izgraditi novu tvornicu čokolade – kazao nam je gradonačelnik Plazonić.
Belgijski čelnici tvrtke “Belgian Gourmet” zajamčili su Vrličanima da će već idućih dana, čim stupe u posjed unajmljenih prostora, krenuti s konkretnim poslovima. Radit će prostorne preinake, sukladno tehnološkom postupku proizvodnje, a paralelno s tim dopremat će i montirati već nabavljeno postrojenje. Naša tvrtka u Belgiji ima veliku tradiciju u proizvodnji različitih čokolada. Osim u Belgiji, imamo proizvodnju i u drugim zemljama. Posljednju tvornicu izgradili smo prije nekoliko godina u Vijetnamu.
Startali smo s oko 40 zaposlenih, a danas u toj tvornici radi oko 400 radnika. S takvim planovima razvoja došli smo i u Vrliku – kazali su Marc Henri C. Pauwels i Adrian Filip M. Hoogmartens.
Skip to content