TRI UGOVORA GRADU VRLICI

U dvorani Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak jučer je podijelila ugovore iz Programa podrške brdsko-planinskim područjima, Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Programa podrške regionalnom razvoju i Programa razvoja otoka. Riječ je o 59 ugovora, a 8 ih se odnosi na projekte s područja Cetinske krajine koji su dobili ukupno 2 milijuna kuna.

‘Kroz ove ugovore rješavaju se pitanja i društvene i javne komunalne infrastrukture, poduzetničke infrastrukture, ali i turističke infrastrukture. Vjerujem da će svi ovi projekti značajno podići kvalitetu života upravo mještana u ovim naseljima, a i da će se i dalje nastaviti vrijedno raditi na pripremi novih projekata, posebno onih projekata koje će se prijavljivati na nove fondove Europske unije za razdoblje od 2021. – 2027.’, kazala je ministrica Tramišak.

 
Uz ministricu Tramišak svečanosti je nazočio župan Blaženko Boban, koji je preuzeo 3 ugovora za Splitsko-dalmatinsku županiju. Jedan od ugovora je i za uređenje osnovne škole “Milana Begovića” u Vrlici.
‘Ovo su manja financijska sredstva za pripomoć uređenja infrastrukturnih i obrazovnih objekata na području lokalnih zajednica. Splitsko-dalmatinska županija je također aplicirala, dobili smo tri projekta, uglavnom za prosvjetu i opet preusmjeravamo lokalnim zajednicama jer smo osnovači škola. S druge strane, imamo potpisan vrlo važan ugovor za otočne koordinatore’, kazao je župan Boban.
Grad Vrlika dobio je 200 tisuća kuna za modernizaciju Ulice Put Varaždina te 300 tisuća kuna za uređenje Veslačkog centra Garjak.
‘Što se tiče ulice Varoždina važno je napomenuti da smo mi sada dobili 200 tisuća kuna za drugu fazu, ali smo za prvu fazu već dobili 600 tisuća kuna, tako da smo tu zaokružili financijsku konstrukciju i nadam se da ćemo taj projekt privesti kraju. Drugi projekt je osvjetljenje i uređenje našeg Veslačkog kampa na jezeru Peruća kao i gradske plaže. Sredstva koja budu nedostajala osigurat će Grad Vrlika u svom Proračunu’, kazao je gradonačelnik Vrlike Jure Plazonić.
Skip to content