TENISKI TURNIR – VRLIKA OPEN

Obnovljeni su teniski tereni na ŠRC Česma te odigran prvi turnir. Za isto su zaslužni iz Udruge Teniski rekreativci Sinj.
Tenisači su u maniri pravih legalista poslali pismo namjere u Grad Vrliku i brzinom munje dobili pozitivan odgovor i poziv na sastanak koji je rezultirao dogovorom o revitalizaciji zapuštenih terena. Iz sinjske Udruge za vrličke gradske oce imaju samo riječi hvale, kažu nam da su ih dočekali raširenih ruku te da su ostali ugodno iznenađeni.
Dosta sati na lopatama i grabljama uz četiri tone nove zemlje dopremljene iz Varaždina, koju su financirali iz vlastitih sredstava, za posljedicu su imali teren iz snova uz bajkovitu pozadinsku kulisu kojom dominira poznata vrlička Česma. Postavljene su i nove crte, razvučena mreža, uglancalo osvjetljenje i fešta je mogla početiO
I tako, vrijedna ekipa tenisača rekreativaca u nedjelju je službeno otvorila sezonu. Turnir parova, prigodno nazvan Vrlika Open, savršeno je poslužio za probijanje leda, pogotovo za pobjednički dvojac Zdravko Vučković/Jakov Šošo koji su u finalu bili bolji od para Natko Vučković/Anton Kajtazi rezultatom 6:2, 7:5.
Ono što sada slijedi je ligaški dio natjecanja u koji ulazi 16 igrača po sistemu “svatko sa svakim”, a poslije će krenuti i u eliminacijski dio sve do velikog finala koji je planiran na Ružaricu, dan Grada Vrlike, kao jednog dijela sinjske zahvale Vrličanima na toplom prijamu.
Budući planovi su potaknuti lokalne ljubitelje tenisa na ponovnu reaktivaciju te u sve uključiti Drnišane i Kninjane kako bi se u budućnosti mogao održati i veliki Masters gradova Sinja, Vrlike, Drniša i Knina.
Skip to content