SVJETSKI DAN CRVENOG KRIŽA I POLUMJESECA

Diljem svijeta 8. svibnja obilježava se Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca u znak počasti Henryju Durantu, utemeljitelju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, koji je na taj dan rođen.
Svjetskim danom Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca u Hrvatskoj započinje Tjedan Crvenoga križa koji traje do 15. svibnja. U tom Tjednu društva Crvenoga križa diljem Hrvatske provodit će brojne korisne aktivnosti kako bi se građani upoznali s djelovanjem Hrvatskog Crvenog križa i njegovog 131 društva.
Središnje događanje u Tjednu Crvenoga križa bit će 23. Državno natjecanje mladih koje će biti održano u Našicama od 10. do 12. svibnja. Na natjecanju će sudjelovati 126 mladih iz cijele Hrvatske koji će pokazati svoja znanja iz pružanja prve pomoći, ali i realističnog prikaza ozljeda.
Svim volonterima, darivateljima krvi, članovima, donatorima i svim ljudima koji na bilo koji način pružaju podršku humanitarnom djelovanju, Gradsko društvo Crvenog križa Vrlika čestita Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca!

Skip to content