SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA VRLIKE

Središnji dio obilježavanja Dana grada Vrlike i blagdana Gospe od Ružarija, započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na groblju Sv. Petra, a kojim činom smo se prisjetili svih preminulih Vrličana posebno onih koji su dali svoj život za slobodu naše Vrlike i cijele naše domovine.
Potom je u Domu kulture održana 12. svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Vrlike.
Otvarajući svečano zasjedanje predsjednica Gradskog vijeća Anita Blažević posebno je čestitala Dan Grada kolegama vijećnicima i gradonačelniku Juri Plazoniću, a potom je pozdravila brojne goste i uzvanike među kojima su bili predstavnici obitelji poginulih branitelja i braniteljskih udruga, saborski zastupnik Luka Brčić kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, župan Blaženko Boban koji je ujedno bio i izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, saborski zastupnik Marijan Mandarić, ujedno gradonačelnik Đakova s kojim Vrlika gaji prijateljske odnose, načelnici Dicma, Hrvaca i Otoka Petar Maretić, Dinko Bošnjak i Dušan Đula, predstavnici gospodarstva, HGSS-a i drugi.
Osvrćući se na rad Gradskog vijeća u protekloj godini predsjednica Anita Blažević sa zadovoljstvom je istaknula da unatoč različitim političkim opcijama u Gradskom vijeću oko svih važnih odluka postoji konsenzus te da se vijećnici nikada nisu razišli kada su u pitanju vitalni interesi grada.
U svom govoru gradonačelnik Jure Plazonić u prvi plan je stavio tvornicu čokolade u Radnoj zoni Kosore, belgijskih investitora, za koju je rekao da će uskoro početi s radom. Od ostvarenog nabrojio je proširenje groblja sv. Petra, uređenje gradske Ulice Put Varaždina, rasvjetu na gradskoj plaži, uređenje Česme, opremanje Doma kulture, realizaciju programa ‘Zaželi’ i drugog. U planovima su zahvati na cestama, što će se postići u suradnji sa županijskom i državnom vlasti, gradit će se konjički kamp, obnovit će se mlinice.
Pozdrave Vrličanima iz grada Đakova prenio je gradonačelnik Đakova Marin Mandarić koji je istaknuo da u Đakovu živi veliki broj građana doseljenih ili podrijetlom iz vrličkog kraja. Također je istaknuo da Vrličani i Đakovčani žive svoju povelju prijateljstva te međusobnim posjetima dokazuju čvrste veze između dvaju gradova. Da „Povelja o prijateljstvu“ nije samo „mrtvo slovo na papiru“ svjedoči uzajamna suradnja na kulturnom polju pa su se tako Vrličani tijekom 56. Đakovačkih vezova Slavoncima predstavili svojim tradicijskim i gastronomskim programom. Uzvratili su i Đakovčani, koji su krajem srpnja održali „Đakovačku večer“ u Vrlici.
Prenoseći pozdrave i čestitke predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića Luka Brčić je izrazio nadu da će se u vrličkom kraju na sve razvojne uspjehe nadovezati i demografska revitalizacija kao najpotrebnija.
Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, u svom inspirativnom govoru, istaknuo je da vrlička Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Jurom Plazonićem radeći ostavlja snažne tragove uz postizanje zavidnih rezultata.
Najsvečaniji dio sjednice bila je dodjela ovogodišnjih priznanja Grada Vrlike. Osobnu nagradu dobila je Jasna Maras iz Podosoja, uspješna astrofotografkinja koja na taj način promovira Vrliku dok je zahvalnicu Grada Vrlike dobila Udruga BIOM za provedbu projekta ‘Dinara back to life’.
Nakon održane sjednice druženje je nastavljeno u ugodnoj atmosferi u restoranu „Ero“ na Česmi.
Skip to content