SASTANAK SA MINISTROM OLEGOM BUTKOVIĆEM

Gradonačelnik Jure Plazonić sastao se u Zagrebu sa Ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem gdje je iznio probleme sigurnosti prometa na državnoj cesti D1 u dijelu koji prolazi administrativnim područjem našeg Grada.
Na sastanku održanom u Hrvatskim cestama, nazočili su i predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, državni tajnik za infrastrukturu Tomislav Mihotić, saborski zastupnik Davor Ivo Stier, zamjenik gradonačelnika Nikola Uzun te voditelj Odsjeka za komunalno gospodarstvo, razvitak i obnovu u Gradu Vrlici Branko Maras.
Tema razgovora kako je već i navedeno bila je poboljšanje sigurnosti svih sudionika u prometu na dijelu Državne ceste D1 koji se nalazi na području Grada Vrlike. Radovi koji su bili tema sastanka odvijati će se u dvije faze, i to:
Prva faza za koju postoji lokacijska dozvola odnosi se na rekonstrukciju ceste kod groblja sv. Petra u dužini od 700 metara, a u kojoj će doći do pomjeranja ceste kako bi se omogućilo normalno i civilizirano pokapanje pokojnika na našem groblju. Isto tako u okviru ovih radova urediti će se nogostup sa javnom rasvjetom te postaviti kanalizacijska mreža kako bi se mogle spojiti one obiteljske kuće koje se ne mogu spojiti na kolektorsku mrežu u ulici Hrvoja Vukčića Hrvatinića i Petrovoj ulici odnosno obiteljske kuće smještene u trokutu Hrvatinićeva, Petrova i Jadranska cesta. Navedeni radovi prve faze trebali bi započeti tijekom ove godine.
Druga faza radova odnosi se na dio ceste D1 od Vrlike prema Sinju u dužini od 15-ak kilometara, a koji će se odnositi na polaganje novog asfaltnog sloja, uređenje pokosa, uređenje autobusnih ugibališta te postavljanja horizontalne i vertikalne signalizacije. Za navedene radove tijekom ove godine izraditi će se potrebna dokumentacija dok je izvođenje planirano u 2019. godini.
Skip to content