SASTANAK RAVNATELJA CRVENOG KRIŽA U ZNAKU IZBJEGLIČKE KRIZE

Redoviti sastanak ravnatelja društava Crvenoga križa i predstavnika Središnjeg ureda Hrvatskog Crvenog križa  održan je 25. i 26. veljače u Slavonskom Brodu. Prvoga dana susreta ravnatelji su posjetili Zimsko-tranzitni centar za izbjeglice u Slavonskom Brodu gdje su se upoznali s najnovijim aktivnostima volontera i djelatnika Crvenoga križa u sklopu pružanja humanitarne pomoći izbjeglicama i migrantima.
Drugoga dana sastanka raspravljalo se o temama koje su obilježile proteklu godinu, a najviše vremena posvećeno je bilo izbjegličkoj krizi. „Hrvatski Crveni križ od prvoga dana izbjegličke krize pomaže ljudima koji prolaze kroz Hrvatsku. Ulogu koordinatora nevladinih i međunarodnih organizacija koju smo dobili, obavljamo časno i odgovorno te svi možemo biti ponosni na dosad učinjeno“, istaknuo je Izvršni predsjednik HCK Robert Markt.
Predstavljeni podaci pokazuju da je dosad zaista puno učinjeno, ali izbjeglička kriza je nepredvidiva pa se valja pripremiti za nove izazove. Na sastanku je bilo riječi i o ostalim programima Hrvatskog Crvenog križa, kao i o aktivnostima kojima je cilj olakšati život građana Hrvatske koji su u potrebi.

Skip to content