REKORDAN TURISTIČKI RAST U VRLICI

REKORDAN TURISTIČKI RAST U VRLICI

Uzbudljive vijesti stižu iz Vrlike! Turistička zajednica Grada Vrlike sa zadovoljstvom objavljuje značajan porast turističkog prometa u prethodnoj 2023. godini, čime je postavljen novi standard za ovu pitoresknu destinaciju.

Prema podacima E-visitora, zabilježeno je impresivnih 5979 noćenja, što predstavlja izniman porast od 73% u usporedbi s prethodnom 2022. godinom, kada je zabilježeno 3348 noćenja. Broj dolazaka također je značajno porastao, sa 2532 turistička dolaska, što je povećanje od iznenađujućih 137% u odnosu na 2022. godinu (1066 dolazaka).

Najbrojniji gosti dolazili su iz Njemačke (765), Francuske (212), Nizozemske (184), Češke (167) i Austrije (119), čime se potvrđuje međunarodni karakter ovog turističkog procvata. Strani gosti činili su čak 90% ukupnog prometa, dok su domaći doprinijeli preostalih 10%.

Turistički promet odvijao se u 15 različitih objekata, uključujući autokamp s kapacitetom od 100 kreveta te autokamp sa 40 jedinica, pružajući raznovrsne opcije smještaja za posjetitelje.

Grafički prikaz noćenja po mjesecima jasno pokazuje vrhunac interesa turista u kolovozu, što ukazuje na atraktivnost Vrlike tijekom ljetnih mjeseci iako već negdje od travnja kreće uzlazna putanja.

S nestrpljenjem iščekujemo daljnji turistički rast u 2024. godini. Posebno želimo izraziti zahvalnost privatnim iznajmljivačima čija predanost i suradnja doprinose procvatu turizma u Vrlici. Ured Turističke zajednice Vrlika uvijek je na raspolaganju, nastojeći pružiti podršku i unaprijediti turističko iskustvo za sve posjetitelje.

Skip to content