REDOVNA SKUPŠTINA KUU MILAN BEGOVIĆ

REDOVNA SKUPŠTINA KUU MILAN BEGOVIĆ

grbkuumilanbegovic

U petak, 15.01.2016. godine održana je redovna godišnja skupština KUU Milan Begović. O radu udruge o predhodnoj godini možete pročitati u daljnjem tekstu.

Udruga je protekle godine 2015. osim tradicionalnih nastupa u Vrlici za Uskrs, Sv. Spas te Ružaricu bila i dio HRT-ove emisije Školski sat – Uhvati korak gdje su članovi dječje folklorne skupine spojili moderno i tradicionalno te tako zaplesali “Vrličku Proud Mary”. Što se još medija tiče Slobodna Dalmacija prepustila je našoj udruzi četiri strane dnevnih novina. Sudjelovanje na županijskim smotrama kako dječje tako i odrasle skupine donijelo je iznimno velike rezultate pa je tako dječja folklorna skupina predstavljala splitsko – dalmatinsku županiju u Kutini a odraslu skupinu rezultati tek čekaju. Neki članovi otputovali su i u Bleiburg a neki su ugostili čovjeka koji je od iznimne važnosti u folkloru, gospodina Branka Šegovića. Također, udruga je bila predstavnik nijemog kola u Zadru, sudionik 14. međunarodne smotre folklora u Muću,  gost MEtno word music festival u Makarskoj, nastup u Kljacima, Thompsonovom koncertu za Oluju.
Udruga je bila organizator Večeri pisme, kola i narodnih običaja u sklopu Vrličkog ljeta gdje su ugostili i ostale folklorne skupine, također, bila je i organizator kolišta na Garištima (Maovice) s ciljem vraćanja starih običaja.
Veliki korak koji je udruga napravila prethodne godine je grb udruge kojeg udruga kroz svoje postojanje još nije imala.                                                                                                                                                                                

Skip to content