RADNI SASTANAK U HEPu

Gradonačelnik Jure Plazonić jučer je sa suradnicima održao radni sastanak u HEP ODS Elektrodalmacija Split.
Direktor Saša Kraljević je sa suradnicima dalmatinske podružnice održao prezentaciju predstavnicima Grada gdje je iznio aktivnosti sa vrličkog područja.
Osvrnuo se na izgradnju nove trafostanice TS 35/20 (10) kV Vrlika (2x4MWA) koja bi se uskoro trebala graditi i uvjet je da se izgradi prije početka izgradnje Solarnog parka Kosore. Ista bi ujedno doprinijela stabilnosti cijelog elektro sustava na našem području.
Napominje da je već izgrađena daljinski upravljiva stanica u Ježeviću, a kroz koju godinu biti će po jedna izgrađena i u Cetini i Civljanima.
U narednom razdoblju namjerava se spojiti 10 kV vod sa hrvatačkog područija prema Koljanima, te isto tako prema Otišiću čime ćemo dobiti elektro prsten koji će dodatno učiniti mrežu stabilnijom.
Gradonačelnik dodaje da je jednako važno redovno održavanje sustava kao što su prosike i zamjena starih stupova, jer smo iste uočili po polju te se HEP obvezuje u narednom mjesecu izvršiti snimanje terena te ukloniti sve nedostatke kako bih u zimu ušli sa što manje nestanaka struje.
Skip to content