RADNI SASTANAK PO PITANJU SIGURNOSTI NA D1

U uredu gradonačelnika Jure Plazonića održan je sastanak na kojem su osim gradonačelnika nazočili njegov zamjenik Nikola Uzun i voditelj ispostave Hrvatskih cesta Split Neven Matijević.
Tema sastanka bila je poboljšanje sigurnosti prometa na DC1 kroz naseljena mjesta Grada Vrlike, a posebno na dionici Podosoje (Zduš).
Hrvatske ceste zaprimile su peticiju građana Vrlike (selo Podosoje), kojim izražavaju zabrinutost za svoju sigurnost na državnoj cesti D1 Split-Zagreb.
Važno je istaći da je u projekt poboljšanja sigurnosti prometa na ovom dijelu ceste D1 uključen i MUP čiji su predstavnici u ponedjeljak 15. veljače obišli navedenu dionicu te obavili razgovor s inicijatorima peticije. Isti dan primio ih je i gradonačelnik Jure Plazonić.
Zaključeno je da je dionica ceste od Sinja do Vrlike najgora točka na državnoj cesti od Splita do Zagreba. Aktivnosti uređenja ceste su već otpočele na više projekata. Trenutno se uređuju pokosi, a počinje rekonstrukcija 700 m ceste kod groblja sv. Petar. Završeno je projektiranje rekonstrukcije DC1 na dionici od ulaza u SDŽ iz pravca Knina pa do zaseoka Grabići u dužini od 4,9 km.
Zaključeno je da će Grad Vrlika naručiti izradu elaborat o sigurnosti prometa na ovoj dionici, nakon čega će se u suradnji Grada Vrlike, Hrvatskih cesta i MUP-a iznaći najbolje rješenje kojim će se do početka turističke sezone poboljšati sigurnost prometa. Iz razgovora je vidljivo da je postavljanje kamere za mjerenje brzine najbolje rješenje.
Skip to content