RADIONICA ZA MLADE POLJOPRIVREDNIKE

RADIONICA ZA MLADE POLJOPRIVREDNIKE

poljoprivreda

U okviru mjere M06 «Razvoj   poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja »iz Programa ruralnog razvoja   Republike Hrvatske za razdoblje  2014. –  2020.  raspisan je natječaj iz podmjere 6.1. “Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima”.
Ovaj natječaj je namijenjen mladim poljoprivrednicima (18-40 godina)  koji tek planiraju preuzeti poljoprivredno gospodarstvo i nisu u statusu nositelja poljoprivrednog gospodarstva duže od 18 mjeseci.
Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih  financijskih sredstava za provođenje prihvatljivih aktivnosti  navedenih u poslovnom  planu  i iznosi  50.000 €  po korisniku  (iznos u 100%   iznosu isplaćuje Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju).

Prihvatljiva ulaganja odnose se na gotovo sve oblike  poljoprivredne  aktivnosti:
•    kupnju domaćih životinja,  jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog   materijala
•    kupnju, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekat te ostalih gospodarskih     objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva  u  svrhu  obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade
•      kupnju i zakup poljoprivrednog zemljišta
•    kupnju poljoprivredne  mehanizacije, strojeva i opreme
•    podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih  nasada
•    uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljište u svrhu poljoprivredne proizvodnje
•    građenje i/ili opremanje objekata  za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvod uključujući    i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda
•    stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade.

Prilikom prezentacije otvorenog natječaj za podmjeru 6.1 prikazat ćemo propisani izgled i obvezne elemente poslovnog plana, dok će korisnicima koji se odluče poslati  prijavu na natječaj biti osiguran dodatan termin za pomoć pri izradi poslovnog plana.

Radionica za područje Grada Vrlike održati će se 27. listopada  2015. u 12:00h u prostorijama  Doma kulture, Bana Berislavića  8, 21236 Vrlika.

Skip to content