PROMOCIJA PRVE EPIZODE “NOMADA” NAPUNILA KINO

Promocija prve epizode “Nomada” – “U postojbini Klukasa”, Vrlika, 18.03.2018.
Davno sam sanjao projekt sličan “Nomadu”. I kada smo u rujnu 2017.g. o tome pričali Zvone (Jedina.hr) i ja, rodila se ideja o realizaciji. Doslovno sam 1. listopada išao na teren (Gospa od Ružarija, zaštitnik Vrlike) i našao suradnike, 6. listopada završio scenario, a 10. listopada smo već udarili prve scene na terenu.
Gospodo draga, takve stvari se inače pripremaju mjesecima, na tim projektima radi na desetke ljudi, a mi smo to napravili sami, bez ičije pomoći. Mi smo Zvonimir Pavlinović, Željko Skoko (Jedina.hr), Sandra Galić i moja malenkost.
I sve to za nula kuna. Svojom tehnikom, sredstvima, znanjem i voljom. Nismo prepoznati ni pomognuti (iako smo tražili pomoć) od nikoga osim dragih Vrličana i poglavarstva Grada Vrlike koje nas je toplo ugostilo i osiguralo kino. Hvala također i TZ Vrlike, KUU “Milan Begović” i svim volonterima u filmu.
Što se ostalih državnih institucija tiče, ima se novca za bankete i guranje uhljeba raznoraznih, ali ne i za pomoći grupi entuzijasta koji, gle čuda, rade ono što bi oni trebali – promoviraju ljepote Hrvatske i populariziraju mala mjesta, zaboravljene bisere ove napaćene Domovine.
Gospodo draga, iako živimo u državi gdje se ne cijeni nečija sposobnost, već samo i isključivo podobnost, doći će naše vrijeme kada ćete morati prepoznati naš rad i trud. Ako ne zbog nas, onda zbog pritiska naroda. U svakom mjestu gdje snimamo, dobivamo na stotine novih prijatelja koji su prepoznali naš trud, a takvi će na kraju i biti naša podrška koja će nas dovesti do cilja.
Stoga, jedno veliko HVALA svim žiteljima Vrličkog kraja, grada Vrlike i okolnih sela. Oni su u ovom projektu bili naše jedro. Oni su pomogli u realizaciji ovog projekta. I na krilima njihove emocije sinoć, od spontanoga pljeska, pa do suze u oku nekih, mi opet svojim sredstvima nastavljamo snimanje novih epizoda “Nomada”.
Klis, Sinj, Livno, Omiš, Imotski, Knin, Poljička republiko – eto nas ubrzo i kod Vas!

Foto: Saša Stojanović

Skip to content