PROJEKT ZA OSOBE SA POSEBNIM POTREBAMA

PROJEKT ZA OSOBE SA POSEBNIM POTREBAMA

Zabavno-edukativni projekt za osobe s posebnim potrebama 2014.  IGRAMO SE!, koji provodi udruga Dječki klub Dalmalino, svoje programske aktivnosti započeo je jučer u Vrlici, u Centru za rehabilitaciju ˝Fra Ante Sekelez˝. Korisnici Centra, zajedno s učenicima OŠ Milana Begovića i mališanima dječjeg vrtića ˝Zvončić˝ iz Vrlike uživali su u zabavnim igrama koje je animirala Pipi Duga Čarapa i čarolijama mađioničara Caspera. Osobito je dojmljivo bilo zajedničko sudjelovanje korisnika Centra i djece u igri, plesu, pjevanju i asistiranju animatorima.
Dalmalino kroz Projekt IGRAMO SE!, ukazuje na nužnost senzibiliziranja i edukacije šire javnosti o različitosti, jednakosti, prihvaćanju, integraciji, načinima ophođenja prema djeci s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju, te na potrebu mijenjanjastavova kroz pozitivna iskustva.
Želja im je da djeca i mladi, osobe s poteškoćama u razvoju i njihove obitelji žive u zajednici koja ih prihvaća i uvažava, te u kojoj mogu ostvariti svoje potencijale.

Aktivnosti projekta, koje uključuju socijalnu integraciju djece i mladih s posebnim potrebama, njihovih prijatelja, naših animatora i gostiju kroz zajedničko druženje, igru, ples i zabavu,  provodit će se do 5.prosinca 2014.godine još i u sljedećim ustanovama i udrugama: PRIJATELJ – Omiš, Centar JURAJ BONAČI – Sinj, UTIS – Sinj, Udrugu osoba s invaliditetom – Trilj, SRCE – Split, LASTAVICE – Split, SINDROM DOWN – Split, ZVONO – Split i SUNCE – Makarska.

   

Skip to content