PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA GERONTODOMAĆICE

U Domu kulture u Vrlici započeo je Program osposobljavanja za gerontodomaćice u svrhu provedbe projekta „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.”
Program se sastoji od dva dijela, teorijskog i praktičnog, a provodi ga Centar za obrazovanje odraslih Semafor iz Sinja, u suradnji s predavačem Antom Buljubašićem koji će održavati predavanja polaznicima.
Nakon što prođu teorijski i praktični dio nastave, 6 polaznica će polagati ispit i dobiti diplome. Novo zanimanje gerontodomaćice, koje je sve traženije na tržištu, zaposlenim ženama upisat će se u e-radnu knjižicu i osigurati im veću konkurentnost na tržištu rada nakon provedbe projekta.
Projekt ‘Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II ukupne vrijednosti 2.303.080,00 kn financira se iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Europski socijalni fond financira 85% a RH 15%. Razdoblje provedbe projekta je 16 mjeseci. Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured u Splitu, Centar za socijalnu skrb Sinj.
Kroz projekt će se na 16 mjeseci zaposliti 26 žena, pripadnica ranjivih skupina s najviše srednjoškolskim obrazovanjem koje su u evidenciji HZZ-a. Zaposlene žene će nakon programa osposobljavanja svojim radom i aktivnostima pružiti potporu i podršku za najmanje 156 korisnika, odnosno starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju s područja Grada Vrlike.
Skip to content