PRIJAVLJEN PROJEKT ZAŽELI – II. FAZA

Grad Vrlika se prijavio na projekt Zaželi faza II pod nazivom „Program zapošljavanja žena sa područja Grada Vrlike II“.
Vrijednost projekta je 2.303.080,00 kuna i trajati će 16 mjeseci. Provodi se u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Centrom za socijalnu skrb i GDCK Vrlika,te ukoliko bude odobren za financiranje, zaposlit će 26 teško zapošljivih žena i proširiti njihovu uslugu na 156 korisnika starije životne dobi.
Podsjećamo, Program zapošljavanja žena sa područja Grada Vrlike (faza I) je još u tijeku do svibnja 2021. Ženama je istekao ugovor, te će u ožujku i travnju sudjelovati u 7 radionica koje će se održavati zbog posebnosti posla kojim se bave, te specifičnih poteškoća i pitanja s kojima se susreću a kako bi se osigurala što bolja psihološka i emocionalna podrška njima i krajnjim korisnicima.
Zaposlenim ženama u projektu omogućilo se i povećanje znanja i vještina potrebnih na tržištu rada kroz obrazovanje/osposobljavanje kako bi po završetku projekta bile konkuretnije na tržištu rada. Njih 23 se obrazovalo odnosno osposobljavalo, te su 2 stekle certifikat za njegovateljicu,1 za pomoćnu kuharicu i 20 za gerontodomaćicu.
Skip to content