PREDSTAVLJANJE KNJIGE “REPRESIJA UDBE I OZNE U CETINSKOJ KRAJINI 1944.-1955.”

U Domu kulture u Vrlici, održala se svečana promocija knjige prof. Stjepana Markovića „Represija OZNE i UDBE u Cetinskoj krajini (1944.-1955.)“.
Na promociji su sudjelovali autor knjige prof. Stjepan Marković, Ivan Vuleta, prof. povijesti, i Ante Jureta, mag.edu.povijesti.
Nakon pozdravnih riječi domaćina, gradonačelnika Jure Plazonića, u uvod predstavljanja knjige nas je uveo Ante Jureta koji je prikazao neke važne događaje koji su navedeni u knjizi, te iznio jako bitne podatke od kojih su neki tek sada dostupni javnosti. Nakon izlaganja o knjizi koje je održao Ante Jureta, obratio se prof. povijesti Ivan Vuleta koji je također iznio širok spektar jako zanimljivih informacija o OZNI i UDBI u Cetinskom kraju.
Na posljetku se svima obratio autor knjige prof. Stjepan Marković koji je sve nazočne pozdravio i zahvalio im se. Posebne pozdrave uputio je gradonačelniku te mu zahvalio što je omogućeno da se promocija održi i u Gradu Vrlici.
Marković je istaknuo da se u knjizi, između ostalog, nalaze poglavlja o likvidacijama svećenika i drugih osoba, obrađena je tema koja govori o događanjima 1948. (INFORBIRO), kao i popis pripadnika i suradnika OZNE i UDBE iz Cetinske krajine, te onih koji su po nalogu istih pogubljeni. Istaknuo je i da bi knjiga mogla zanimati sve one koji žele znati više o prošlosti Cetinskog kraja.
Skip to content