PREDSJEDNIK JOSIPOVIĆ U VRLICI

PREDSJEDNIK JOSIPOVIĆ U VRLICI

Neočekivano i bez posebnog povoda, na proputovanju u Sinj, predsjednik RH Ivo Josipović posjetio je Vrliku 14. rujna. Zahvaljujući poznanstvima i prijateljstvima Vrličani su dočekali, po  prvi put,  predsjednika hrvatske države u svom kraju.

Helikopter s predsjednikom sletio je točno u središte igrališta HNK Vrlika gdje su ga dočekali predstavnici Grada s Ivanom Ćorić na čelu. Naši sugrađani, koji nedjeljom rado popiju kavu u varoši, pozdravili su se sa šefom države i zadržali u kraćem razgovoru.

Ivan Ćorić primio je predsjednika u gradskoj upravi i upoznao ga s aktualnom gospodarskom i društvenom situacijom u kraju, Ante Turudić, predsjednik gradskog vijeća, upoznao je uvaženog gosta s nekim povijesnim činjenicama vezanim za vrlički kraj. Na kraju susreta darovali su predsjedniku RH Ivi Josipoviću sliku s motivima Vrlike.

Nakon kave s građanima Ivo Josipović posjetio je crkvu sv Nikolaja u Vrlici gdje ga je otac Boris, parok vrlički sa suradnicima i vrličkim srbima pozdravio, upoznao sa stanjem stvari i ugostio u parokijskoj dvorani.

  

 

Skip to content