POZIV ZAINTERESIRANIM – PROGRAM ZAŽELI

Pozivaju se sve zainteresirane osobe s područja Grada Vrlike da se prijave za sudjelovanje u projektu “Zaželi- prevencija institucionalizacije“. Prijave će se zaprimati svakim radnim danom do 15. rujna 2023. godine osobnim dolaskom na adresu: Trg fra Filipa Grabovca 6, putem telefona: 021/827-023 ili e-maila: procelnik@vrlika.hr.
Zainteresirane osobe moraju ispunjavati sljedeće uvjete:
Osobe starije od 65 godina koje žive u samačkom ili dvočlanom kućanstvu čiji mjesečni prihodi: – za samačka kućanstva ne prelaze iznos prosječne starosne mirovine za 40 i više godina mirovinskog staža u mjesecu koji prethodi uključivanju u aktivnost projekta ili u mjesecu prije ukoliko HZMO još nije izdao podatke za mjesec koji prethodi uključivanju u aktivnosti projekta – za dvočlana kućanstva ne prelaze iznos od 150% prosječne starosne mirovine za 40 i više godina mirovinskog staža u mjesecu koji prethodi uključivanju u aktivnost projekta ili u mjesecu prije ukoliko HZMO još nije izdao podatke za mjesec koji prethodi uključivanju u aktivnosti projekta i koji istovremeno nisu korisnici iste ili slične usluge financirane iz drugih javnih izvora – usluga pomoći u kući, boravka, organiziranog stanovanja, smještaja, osobne asistencije koju pruža osobni asistent, osobne asistencije koju pruža videći pratitelj.
Odrasle osobe s invaliditetom: koje imaju utvrđen treći ili četvrti stupanj težine invaliditeta – oštećenja funkcionalnih sposobnosti prema propisima o vještačenju i metodologijama vještačenja i koje istovremeno nisu korisnici iste ili slične usluge financirane iz drugih javnih izvora – usluga pomoći u kući, boravka, organiziranog stanovanja, smještaja, osobne asistencije koju pruža osobni asistent, osobne asistencije koju pruža videći pratitelj i čiji roditelj ili drugi član obitelji nema priznato pravo na status roditelja njegovatelja ili status njegovatelja za potrebu skrbi o njoj.
Skip to content