POTPORA ULAGANJU U POKRETANJE NEPOLJOPRIVREDNIH DJELATNOSTI

U okviru u okviru mjere M06 «Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja» iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je raspisala natječaj iz podmjere 6.2 „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“. Natječaj je otvoren 31. siječnja 2018. a prijave se podnose od 12. ožujka 2018. do 23. travnja 2018. godine.

Na ovaj natječaj se mogu javiti poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika najmanje jednu godinu prije podnošenja zahtjeva za potporu koja imaju ekonomsku veličinu preko 1.000,00 eura. Iznos bespovratnih sredstava je 375.575,00 kuna po korisniku, u 100%-tnom iznosu za pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima. Ukupni iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom natječaju iznosi 187.787.500,00 kn. Prihvatljivi sektori su:

a) sektor prerade i/ili marketinga i/ili izravne prodaje proizvoda u skladu s propisima koji uređuju ovo područje
b) sektor pružanja usluga u ruralnim područjima, u skladu s propisima koji uređuju svako pojedinačno područje, a koji može obuhvaćati:
– usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima
– usluge u društvenim djelatnostima
– intelektualne usluge
c) sektor turizma u ruralnom području, u skladu s propisima koji uređuju ovo područje
d) sektor tradicijskih i umjetničkih obrta, u skladu s propisima koji uređuju ovo područje

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ će u suradnji s Splitsko-dalmatinskom županijom, Poljoprivredno savjetodavnom službom i Lokalnim akcijskim grupama održati radionicu u Vrlici u Domu kulture, u petak 09. veljače u 12:00 sati, na kojoj će prezentirati natječaj i način prijave na ovu podmjeru ruralnog razvoja. Naš cilj je animirati što veći broj potencijalnih korisnika, kako bi u što većoj mjeri u našoj županiji iskoristili raspoloživa bespovratna sredstva, potakli investicije u poljoprivredi i turizmu te smanjili broj nezaposlenih.

Skip to content