POTPISAN UGOVOR ZA ZAŽELI III

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban uručili su dana 19. listopada u Splitu 29 ugovora vrijednih više od 28 milijuna kuna u okviru Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“. Ministar je istaknuo kako je „Zaželi“ jedan od najzanimljivijih projekata kojim se priječi institucionalizacija te omogućava socijalna usluga – pomoć u kući. Svečanom uručenju ugovora nazočili su i državni tajnik u Ministarstvu Dragan Jelić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.
Ovom prilikom gradonačelnik Jure Plazonić potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Kodni broj: UP.02.1.1.16.0093 kojim je Gradu Vrlici odobreno 1.186.560,00 kuna odnosno 157.483,58 eura za “Program zapošljavanja žena sa područja Grada Vrlike III“.
Grad Vrlika kroz ovaj projekt planira zaposliti 24 žene na razdoblje od 6 mjeseci te voditelja projekta i koordinatora za provedbu samog projekta na razdoblje od 8 mjeseci. Žene koje će raditi u programu moraju biti prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, a pružati će pružati pomoć i podršku za minimalno 168 krajnjih korisnika.
Skip to content