POTPISAN UGOVOR ZA PROGRAM “ZAŽELI”

Jučer je u zgradi Splitsko-dalmatinske županije, župan Blaženko Boban bio domaćin potpisivanju i uručivanju ugovora za program Ministarstva rada i socijalne skrbi “Zaželi – program zapošljavanja žena”. Program je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a
među potpisnicima ugovora vrijednog gotovo 4 milijuna kuna bio je i Grad Vrlika. Potpisnik ugovora bio je gradonačelnik Jure Plazonić.
Ovim projektom osiguran je posao za 23 žene kroz period od 24 mjeseca te voditelj projekta koji će biti na 30 mjeseci.
Projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena“ u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, posebice radi činjenice da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.
Uz ministra Pavića, saborske zastupnike Petra Škorića i Antu Bačića, ravnatelja Zavoda za zapošljavanje Lončara, župana Bobana, i zamjenicu gradonačelnika grad Splita Jelenu Hrgović Tomaš, današnjem potpisivanju ugovora nazočili su i Kata Gojević, glavna tajnica Kabineta ministra Pavića i Renata Škalabrin te djelatnice Ministarstva Vanja Oremuš, Jelena Galic i Martina Andrijević.
Skip to content