POSLOVNI INKUBATOR KOSORE

Grad Vrlika predao je projektnu prijavu za „Izgradnju poslovnog inkubatora u radnoj zoni Kosore“ za sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj (Poziva na dostavu projektnih prijedloga «KK.03.1.2.01 Razvoj poslovne infrastrukture»).
Nepostojanje poduzetničkog inkubatora na širem području Grada Vrlike, uključujući i veliki dio ostatka zaobalja Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije, nepovoljno utječe na okruženje za osnivanje i razvoj poduzeća, a poduzetnici početnici nemaju namjensku infrastrukturu za učinkovitu potporu u razvoju konkurentnosti njihovog znanja, ideja, proizvoda i usluga, nužnih za poslovni uspjeh i opstanak na tržištu.
Poslovni inkubator predstavlja poduzetničku infrastrukturu za korisnike (potencijalni i novi poduzetnici, mlada mikro, mala i srednja poduzeća (do 6 mjeseci starosti)), sa potpornim pogodnostima kao što su: povoljniji uvjeti korištenja, poslovno-savjetodavne usluge za korisnike te usluge menadžmenta.
Cilj nam je omogućiti dostupnost poduzetničko poslovne infrastrukture malim i srednjim poduzetnicima u svrhu njihovog olakšanog rasta i razvoja s ciljem  privlačenja investicija i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta u malim i srednjim poduzećima. Vrijednost prijavljenog projekta iznosi oko 22.000.000,00 kuna a na raspolaganju poduzetnicima bilo bi 6 radionica, 6 ureda, parkiralište, lobby, sanitarni čvorovi i garderobe itd.
Skip to content