POSJET VUKOVARU

U periodu od 7.10. – 9.10.2016. godine KUU Milan Begović posjetila je herojski grad Vukovar. Udruga je pozvana da u zajedništvu s ostalim sudionicima u Domu hrvatskih branitelja na Sajmištu proslavi prvi Dan hrvatskih branitelja Sajmišta i Dan neovisnosti.
Udruga je smještena u Memorijalnom centru Domovinskog rata u prostorima bivše vojarne 204. vukovarske brigade (Hostel Dubrovnik).
Organizator i domaćin bio je predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Sajmišta podrijetlom iz Vrlike gospodin Nikola Tarle.
Vijence su za poginule branitelje i petoricu pokojnih zapovjednika obrane Sajmišta položili  predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Sajmišta, Udruge roditelja pokojnih branitelja, ministarstva branitelja, vanjskih i unutarnjih poslova, Vukovarsko-srijemske županije, grad Vukovar i Split, HNK Hajduk, KUU Milan Begović, HVIDRA-Vrlika te sudionici 126. brigade iz Vrlike. Nakon svečanog polaganja vijenaca uslijedilo je razgledavanje Memorijalnog centra Domovinskog rata.
U kulturnom programu osim folklornih skupina nastupao je i dječji zbor koji je pjevao pjesme o Vukovaru. KUU Milan Begović nastupala je s 43 člana te izvela vrličko kolo te ojkavicu uz diple.
Razgledavanje Vukovara također je bilo organizirano pa su članovi udruge posjetili osim Memorijalnog centra Domovinskog rata i Ovčaru, Opću bolnicu Vukovar, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Središnji križ i Vodotoranj. Da razgledavanje ostane zauvijek u sjećanju, da se ne zaboravi te da se priča svojim nasljednicima pobrinuli su se vodiči koji su ujedno i sami bili sudionici Domovinskog rata pa tako iz svog iskustva dočarali sve strahote koje su događale u Vukovaru. Pomalo tužni i depresivni nakon svega što su vidjeli i čuli svi sudionici uputili su se na ručak a nakon toga svojim kućama.
Skip to content