POSJET RAZVOJNOM CENTRU I TEHNOLOŠKOM PARKU KRIŽEVCI

Dana 12. 04. 2018. god. (četvrtak) na poziv domaćina – Razvojnog centra i Tehnološkog parka Križevci, članovi projektnog tima „Izgradnja poslovnog inkubatora u Radnoj zoni Kosore“ Nikola Uzun i Branimir Turudić posjetili su istoimeni centar. U kongresnoj dvorani Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci održan je seminar provoditelja projekata razvoja poslovne infrastrukture. Seminar se provodio u zajedničkoj organizaciji Poduzetničkog inkubatora BIOS iz Osijeka i Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci. Sudionici seminara (ukupno 36 osoba) stigli su gotovo iz svih krajeva Lijepe naše, pa možemo nabrojati provoditelje projekata iz Đurđevca, Preloga, Trilja, Zadra, Siska, Varaždina, Vinkovaca, Gospića, Garešnice, Virovitice, Zagreba. Seminar je održao gospodin Jean-Pierre Maričić, konzultant za pripremu i provedbu EU projekata iz poduzetničkog inkubatora BIOS iz Osijeka. Teme seminara su bile dosadašnja iskustva i problemi u provedbi projekata, a nakon toga slijedila je rasprava o provedbi projekata iz poziva „Razvoj poslovne infrastrukture“.
Nakon održanog sastanka i donesenih zaključaka direktor istoimenog centra gospodin mr.sc. Tihomir Hodak ljubazno nas je proveo kroz Križevački poduzetnički centar. Cilj posjeta bio je međusobno upoznavanje, povezivanje sa ostalim provoditeljima projekata kao i razvoj međusobne suradnje.
Križevački poduzetnički centar sufinanciran je EU sredstvima poput projekta Grada Vrlike „Izgradnja poslovnog inkubatora u Radnoj zoni Kosore“.
Naime, Grad Križevci bio je nositelj projekta ”Razvojni centar i tehnološki park Križevci”, kojega sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a putem Sheme dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013., Prioritetne osi 1. Razvoj i unapređenje regionalne infrastrukture i jačanje atraktivnosti regija, Mjere 1.1. Podrška razvoju infrastrukture.
„Izgradnja poslovnog inkubatora u Radnoj zoni Kosore“ je projekt također sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a putem Sheme dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. (Poziva na dostavu projektnih prijedloga «KK.03.1.2.01 Razvoj poslovne infrastrukture»).
Svrha oba projekta je omogućiti dostupnost poduzetničko poslovne infrastrukture malim i srednjim poduzetnicima u svrhu njihovog olakšanog rasta i razvoja s ciljem privlačenja investicija i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta u malim i srednjim poduzećima. Javni sektor može značajno doprinijeti uspjehu privatnog, stvarajući povoljne uvjete i okolinu za inovacije te rast i razvoj, što Grad Vrlika ovim projektom i čini.
Skip to content