OTVARANJE ZEMLJIŠNE KNJIGE ZA K.O. GARJAK

OTVARANJE ZEMLJIŠNE KNJIGE ZA K.O. GARJAK

Dana 24. svibnja 2024. otvara se zemljišna knjiga za k.o. Garjak, te se s istom ima postupati kao sa zemljišnom knjigom vođenom u elektroničkom obliku. Obavještavaju se sve zainteresirane osobe da mogu izvršiti uvid u novoosnovanu zemljišnu knjigu k.o. Garjak u radno vrijeme Općinskog suda u Splitu, Stalna služba u Sinju, Zemljišnoknjižni odjel Sinj, kao i putem Internet pretraživača na mrežnoj stranici Ministarstva pravosuđa i uprave Republike Hrvatske http://www.pravosudje.hr ili https://oss.uredjenazemlja.hr.

Otvaranjem zemljišne knjige za k.o. Garjak otvara se ispravni postupak glede novoosnovane zemljišne knjige pa se sve osobe koje smatraju da bi trebalo u tu knjigu upisati nešto što nije upisano ili da bi trebalo izmijeniti, nadopuniti ili izbrisati neki upis ili njegov prvenstveni red, pozivaju staviti Općinskom sudu u Splitu svoje prijave prijedloga za upise odnosno svoje prigovore postojećim upisima ili njihovu prvenstvenom redu u roku za ispravak zaključno do 24. kolovoza 2024.

Prijave i prigovori podnose se Općinskom sudu u Splitu, Stalna služba u Sinju, Zemljišnoknjižni odjel Sinj, elektroničkim putem javnog bilježnika ili odvjetnika, kao obveznika korisnika elektroničke komunikacije sa sudom putem ZIS-a. Ukoliko prijave i prigovori nisu podneseni elektronički putem ZIS-a će se odbaciti.

Više detalja u Odluci u privitku:

Skip to content