ODRŽANO PRVENSTVO U RAKETNOM MODELARSTVU

24. Državno prvenstvo u raketnom modelarstvu za djecu i mladež održano je 26. svibnja 2018.g. u Vrlici, na terenu Vrlika – Ježević.
Suorganizator ovog natjecanja je bila Zajednica tehničke kulture Splitsko Dalmatinske županije i Amaterski raketno astronautički klub Dubrava iz Zagreba, a domaćin natjecanja je bila osnovna škola Milana Begovića koja je našim natjecateljima, mentorima i sucima ustupila školsku dvoranu za noćenje.
Natjecanje se održalo pod pokroviteljstvom Grada Vrlike i Turističke zajednice grada Vrlike, a samo natjecanje je otvorila gospođa Dijana Maras direktorica Turističke zajednice grada Vrlike. Na natjecanju je sudjelovalo 50-tak natjecatelja osnovnih i srednjih škola iz Vinkovaca, Čakovca, Zagreba, Zadra, Obrovca, Omiša, Sinja i Splita.
Sunčano i toplo vrijeme išlo je u korist našim mladim raketarima koji su postigli dosta maxi u kategoriji raketa s padobranom, što je rezultiralo jednakim brojem bodova za treće mjesto. U fly off odnosno dodatnoj borbi za treće mjesto išla je mlada Mateja Kučak iz Arak Dubrave Zagreb i Dominik Beronja iz ZTK Split, gdje je ipak bila uspješnija Mateja Kučak. Izdvajamo odličan let i maxu u kategoriji raketa s trakom koju je osvojio Matej Felja iz AK Fenix Cerić koji je i ujedno postao prvak u toj kategoriji.
Zahvaljujemo se gospodinu Nikoli Uzunu zamjeniku gradonačelnika grada Vrlike i gospođi Dijani Maras direktorici Turističke zajednica grada Vrlike na angažmanu u organizaciji samog natjecanja, te potpori da se državno prvenstvo po prvi put održava u Vrlici. Izdvajamo i sponzora natjecanja firmu Naturalis d.o.o. koja je donirala prirodnu izvorsku vodu Cetina.
Kako je izgledalo samo natjecanje možete pogledati na slikama u galeriji.
Skip to content