ODRŽANO DRŽAVNO PRVENSTVO U RAKETNOM MODELARSTVU

ODRŽANO DRŽAVNO PRVENSTVO U RAKETNOM MODELARSTVU

Vrlika, 14. listopada 2023. – Vrijeme nas je poslužilo za vikend u Vrlici, gdje je ovogodišnje Državno prvenstvo u raketnom modelarstvu, 28. po redu, okupilo zaljubljenike u rakete i tehnologiju iz cijele Hrvatske. Natjecanje je organizirao Hrvatski astronautički i raketni savez, a suorganizatori su bili Zrakoplovno-tehničko društvo Sinj i Amaterski raketno astronautički klub Dubrava-Zagreb. Domaćin ovog iznimnog događaja bio je Osnovna škola Milana Begovića, uz potporu Grada Vrlike i Turističke zajednice grada Vrlike.

Na ovom prestižnom natjecanju okupilo se više od 60 učenika osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta iz različitih dijelova Hrvatske. Njihova strast prema raketnom modelarstvu i svemirskoj tehnologiji pokazala se impresivnom, a Vrlika se pokazala kao savršena lokacija za ovu vrstu natjecanja. Najidealniji teren za njihove raketne modele nalazi se u Ježeviću, dijelu Suhopolja, stoga su domaćini već niz godina, pružajući podršku i gostoprimstvo mladim entuzijastima.

Rezultati ovogodišnjeg prvenstva bili su iznimni, a pobjednici su zasluženo ponijeli titule. No, velike čestitke idu svim sudionicima, jer njihova predanost i trud čine ovu manifestaciju posebnom i inspirirajućom. Državno prvenstvo u raketnom modelarstvu potiče buduće znanstvenike i inženjere te promovira strast prema svemiru i znanosti kod mladih generacija.

Hvala svim sudionicima, organizatorima, sponzorima, te svima koji su podržali ovo sjajno događanje. Očekujemo još mnogo uspješnih i inspirirajućih Državnih prvenstava u raketnom modelarstvu u budućnosti.

Skip to content