ODRŽANO 26. DRŽAVNO PRVENSTVO U RAKETNOM MODELARSTVU

Od 01. do 02. listopada 2021. godine održano je u Vrlici (Ježević) 26. Državno prvenstvo u raketnom modelarstvu za djecu i mladež.
Organizator državnog prvenstva je bio Hrvatski astronautički i raketni savez uz suorganizaciju Zrakoplovno-tehničkog društva Sinj i Amatersko raketno astronautičkog kluba Dubrava iz Zagreba. Natjecanje se održalo u dvije kategorije nacionalne klase u raketnom modelarstvu za učenike osnovnih i srednjih škola, a to su rakete s padobranom i rakete s trakom. Ukupno se natjecalo 10 klubova, te je ukupan broj sudionika na državnom natjecanju je bio 72, od koji je 52 učenika osnovnih i srednjih škola, te ostali kao mentori, voditelji, suci i ostala tehnička podrška. Sudjelovali su učenici iz Zagreba, Zadra, Obrovca, Sinja, Splita, Kaštel Gomilice i Solina.
Vrijeme je bilo sunčano i toplo što je išlo u korist mladim natjecateljima. Oni najuspješniji su to i dokazali svojim rezultatima odnosno maksimalno postignutim bodovima. Nakon završetka natjecanja održano je proglašenje najuspješnijih, podjela medalja za pojedinačna mjesta i podjela pehara za ekipna mjesta, te priznanja klubovima za sudjelovanje na prvenstvu.
‘Zahvaljujemo osnovnoj školi Milana Begovića u Vrlici što nam je ustupila na korištenje sportsku dvoranu za noćenje, te Gradu Vrlici i Turističkoj zajednici grada Vrlike na pokroviteljstvu i tehničkoj podršci. Provedba ovog državnog prvenstva omogućena je potporom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice tehničke kulture kroz financiranje programa javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi’, ističu organizatori.
Zrakoplovno tehničko društvo Sinj nastupilo je s dvije ekipe u uzrastu osnovnih škola od kojih je ekipa ZTD Sinj1 stekla status Državnih prvaka osvojivši prvo mjesto u pojedinačnom i prvo mjesto u ekipnom plasmanu u kategoriji rakete s padobranom.
Najuspješniji na Državnom prvenstvu:
Pojedinačno osnovna škola – raketa s padobranom
1.Jere Mastelić – ZTD Sinj
2.Bruno Petak – ZTK Grada Splita
3.Franka Nikolić – Arak Dubrava, Zagreb
Pojedinačno osnovna škola – rakete s trakom
1.Dina Bilić – Oš. kneza Trpimira, Kaštel Gomilica
2.Gabrijela Kučak – Arak Dubrava, Zagreb
3.Marin Peruzović – Oš. Split 3
Pojedinačno srednja škola – rakete s padobranom
Arijana Muhić – Arak Dubrava, Zagreb
Ines Dedeić – Arak Dubrava, Zagreb
Mateja Kučak – Arak Dubrava, Zagreb
Pojedinačno srednja škola – rakete s trakom
1.Ivan Anić – KMT Srednje škole Obrovac
2.Ines Dedeić – Arak Dubrava, Zagreb
3.Arijana Muhić – Arak Dubrava, Zagreb
Ekipno osnovna škola – raketa s padobranom
1.ZTD Sinj, 1
2.Arak Dubrava, Zagreb
3.ZTK Grada Splita, 2
Ekipno osnovna škola – rakete s trakom
1.Oš. kneza Trpimira, Kaštel Gomilica
2.Arak Dubrava, Zagreb
3.Oš. Split 3, 2
Ekipno srednja škola – rakete s padobranom
1.Arak Dubrava, Zagreb
2.UTK Faust Vrančić, Obrovac
3.AAD Zadar
Ekipno srednja škola – rakete s trakom
1.Arak Dubrava, Zagreb
2.KMT Srednje škole Obrovac, 1
3.UTK Faust Vrančić, Obrovac
Skip to content