ODRŽANE RADIONICE O NEPOLJOPRIVREDNIM DJELATNOSTIMA

Javna ustanova RERA S.D., u suradnji sa Splitsko – dalmatinskom županijom, Poljoprivredno savjetodavnom službom i lokalnim akcijskim grupama provodi radionice na kojima prezentira mjeru M06 ‘Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja’ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. do 2020.
Radionice su jučer održane u Sinju i Vrlici, a nazočilo im je 70-ak zainteresiranih građana. Gostujući u programu Hit radija ravnatelj RERE Jozo Sarač kazao je kako su tema radionica potpore ulaganjima u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima.
‘Konkretno, imamo gospodarstvenika koji sada radi u polju, vinogradu ili s nasadima, ima registrirano obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo i želi se proširiti na seoski turizam. Dakle, to je njegova nova djelatnost koja je nadopuna na njegovu matičnu djelatnost i on za te namjene može dobiti 50 tisuća eura nepovratnih sredstava. Naravno da natječaj ima cijeli niz finesa koje moramo sa njim proći, zato i postoje te radionice da uputimo ljude, lociramo one koji bi mogli ispunjavati te uvjete i onda s nama, LAG-om ili privatnim konzultantom ide u prijavu takvih projekata’, kazao je Sarač.
Skip to content