ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Vrličani su jučer započeli proslavu Dana Grada Vrlike i blagdana Gospe od Ružarja, koji se slavi sutra, 1. listopada. To je bio povod za razgovor s gradonačelnikom Jurom Plazonićem.
Iako je na dužnost gradonačelnika izabran u svibnju ove godine, Plazoniću su itekako dobro poznati cjelokupna problematika i aktivnosti koje je grad provodio prije njegovog mandata.
    ‘Na čelu Grada sam nešto više od četiri mjeseca, ali sam u gradskoj upravi 23 godine vodio društvene djelatnosti. Samim time, sa svime što se radilo u Vrlici nakon Domovinskog rata do današnjih dana temeljito sam upoznat’, kazao je Plazonić.
Gradonačelnik Vrlike naglasio je da je jako zadovoljan radom od izbora, cijelog svog tima i gradske uprave.
    ‘Nastavili smo kontuinitet rada naših prethodnika. U prvom planu su nam gospodarski razvoj, infrastruktura i ostanak mladih u Vrlici. Što se tiče gospodarstva, tu je glavna naša gospodarska zona Kosore u kojoj djeluje uspješno nekoliko tvrtki, a uskoro će s radom početi i druge kao što je tvrtka V.R. Metal za postrojenje preciznog lijeva i izrade kućišta industrijskih peći. Uskoro kreće i realizacija poslovnog inkubatora za koji smo dobili sredstva strukturnih fondova iz EU u iznosu 19,5 milijuna. Taj inkubator značit će mnogo za mlade vrličane, kao i one iz drugih mjesta koji žele doći raditi i nastaniti se na vrličkom području. Također, u punom pogonu je punionica vode itd.’, kazao je Plazonić.
Grad Vrlika provodi i aktivnosti potpore u stambenom zbrinjavanju mladih obitelji, u različitim oblicima, a velika sredstva izdvaja i za socijalne pomoći re rad udruga.
    ‘U našem proračunu osigurana su značajna sredstva za socijalna davanja, besplatne udžbenike, prijevoz učenika i studenata te potpore novorođenčadi, stipendije svim redovitim studentima u iznosu od 500 kuna mjesečno i ostale pomoći. Osim toga, Vrlika sada ima bogatije kulturne i turističke sadržaje, kao što su Vrličko ljeto i izvedba opere ‘Ero s Onoga svijeta’ na vrličkoj Česmi, a posebno vidljiv je pomak u turizmu, gdje su u prvih devet mjeseci broj dolazaka i noćenja turista porasli za 56 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Uredili smo knjižnicu, tu je ŠC Česma i brojne sportske aktivnosti, a planiramo krenuti i u izgradnju Doma za starije osobe’, pojasnio je Plazonić.
Vrlički gradonačelnik istaknuo je veliku podršku bivših čelnika Grada, ali i odličan rad svojih prvih suradnika. Uz one koji su već godinama u gradskoj upravi, tu su i mlađe snage, dogradonačelnik Nikola Uzun, predsjednica GV i direktorica TZ Dijana Maras i ostali.
    ‘Vjerujem u bolje vrličko sutra. Potporu Županije i Države imamo. Vrlika je kroz stoljeće doživjela teške trenutke i egzoduse, Prvi svjetski rat, Drugi svjetski rat i Domovinski rat učinili su svoje. Hoćemo li zacrtano sve ostvariti, teško je znati, ali da ću s svojim suradnicima dati sve od sebe da uspijemo – to je neupitno’,kazao je gradonačelnik Vrlike Jure Plazonić.
Skip to content