ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Dan Grada Vrlike uvijek obilježavamo petkom pred blagdan Gospe od Ružarja, naše zaštitnice te je tako ove godine svečana sjednica gradskog vijeća bila 2.10.2020.
Prije same svečane sjednice vijećnici su sa gradskim poglavarstvom položili vijence kod središnjeg križa na vrličkom groblju i obišli poslovni inkubator Kosore koji je u završnoj fazi radova.
Pored gradonačelnika Jure Plazonića, zamjenika gradonačelnika Nikole Uzuna, predsjednice Gradskog vijeća Dijane Maras i ostalih vijećnika, sjednici je nazočio i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban te gradonačelnik grada Đakova, a ujedno i saborski zastupnik Marin Mandarić, župnik fra Mladen Prolić, direktroi i ravnatelji gradskih ustanova,predstavnici branitelja i predstavnici medija.
Broj uzvanika je naravno bio puno manji negoli prethodnih godina zbog poštivanja epidemioloških mjera.
Pozdravne riječi okupljenima uputila je predsjednica Gradskog vijeća grada Vrlike Dijana Maras.
Potom se obratio gradonačelnik Plazonić te istaknuo projekte koje Grad trenutno vodi ali i one koji su u zavšnoj fazi poput poslovnog inkubatora Kosore kojeg smo prethodno obišli.
Govor su održali i gradonačenik Đakova Mandarić te župan Boban. Župan je posebno pozvao mlade da predaju prijave za županijski program ”Tu je tvoj dom”
S Gradom Đakovom smo potom potpisali Sporazum o suradnji i prijateljstvu. Vrlici je to prvi grad prijatelj, a izbor je pao upravo na Đakovo jer gore živi gotovo 3500 tisuće Vrličana.
Najsvečaniji dio je dodjela nagrada ovogodišnjim laureatima. Osobnu nagradu za 2020. godinu dobili su Josip Milković, Jurica Galić i Ivo Mišur.
Josip Milković je dobio nagradu zbog upornosti u postizanju rezultatu bez obzira na invaliditet, a nagradu je preuzeo njegov otac Ozren Milković dok nam se Josip pridružio poslije na domjenku u opravdanoj nemogućnosti stizanja na svečanu sjednicu.
Jurica Galić Juka za promicanje prirodne baštine vrličkoga kraja, te Ivo Mišur za znanstveno istraživanje vrličkoga kraja i njegovu kulturnu promidžbu. Umjesto Galića je nagradu preuzeo prijatelj koji je u suradnji sa Jukom i pridonio dobivanju ove nagrade. Galić i Mišur vuku svoje korijene iz Vrlike.
Druženje je kratko nastavljeno u restoranu Ero na Česmi .
Nažalost ove godine zbog epidemioloških mjera, a ponajprije zbog brige za zdravlje otkazane su sve organizirane aktivnosti koje Grad Vrlike uobičajene provodi za Dan grada, a to su turniri u balotama, spotska natjecanja i Memorijalni turnir Stipe Erceg, koncert klape te sajam rukotvorina i vrličkih proizvoda.
U nedjelju na sam blagdan naše zaštitnice Gospe od Ružarja sveta Misa je bila na otvorenom i predvodio je fra Šimun Markulin uz našeg župnika fra Mladena i don Tomislava Zečevića.
Vrijeme nas je naravno poslužilo i bio je prekrasan dan bez obzira na postojeće mjere kojih smo se naravno nastojali pridržavati.
Skip to content