ODRŽANA PRVA MINI KUP REGATA – VRLIKA 2020

Dana 27. lipnja 2020. godine održana je prva Mini kup regata Veslačkog saveza Dalmacije u organizaciji VK Vrlika.
Zbog niske razine vodostaja Peručkog jezera nisu se mogli osigurati odgovarajući uvijeti da se održi već tradicionala Vrlička regata u svom izvornom ambijentu u Velačkom centru Garjak te se stoga održala u Splitu, u Spinutu, domu Veslačkog kluba Gusar.
Problem održavanja Vrličke regate je dodatno zakomplicirala situacija pandemije koronavrusa zbog koje su se odgodila i otkazala brojna sportska događanja.
Garancijom gospodina Juraja Gamulina, predsjednika Veslačkog saveza Dalmacije da će se paziti na svaki detalj, da će čitava regata biti organizirana prema strogim pravilima i naputcima koje su dobili od Stožera civilne zaštite u smislu prevencije zaraze COVID-om 19 odlučeno je da se i ove godine održi prva Mini Kup regata VSD – Vrlika 2020.
Predstavnik domaćina bio je Jakov Turudić, dopredsjednik VK Vrlika u pratnji djevojaka iz KUU-e Milan Begović koje su bile obučene u vrličku narodnu nošnju.
Vremenski uvjeti na moru bili su odlični, a na 36 trka je sudjelovalo oko 350 natjecatelja.
Ukupni pobjednik 1. Mini kup regate VSD je VK BIOKOVO MAKARSKA.
Pobjednik u kategoriji kadeta A je VK BIOKOVO MAKARSKA, u kategoriji kadeta B VK NERETVANSKI GUSAR (METKOVIĆ), a najbolji u kategoriji juniora bio je HVK MORNAR SPLIT.
Detaljnije rezultate možete pogledati u privitku.

Skip to content