OČIŠĆENA BRZICA

OČIŠĆENA BRZICA

 

U subotu, 15.3. 2014 Udruga Vrh Rika je kroz radnu akciju predstavila svoje sve tri sekcije – ekološku, humanitarnu i očuvanje kulturne baštine. U Brzici kraj Vrlike, okupilo se oko 80 Vrličana i prijatelja Vrlike iz svih krajeva Hrvatske te  Planinarsko društvo „Zolj“ i Lovačka udruga „Svilaja“. Uspjeli su očistiti cijeli prilazni put česmi,  duž kojega je prekrasan suhozid koji je mjestimično bio urušen pa su vrijedni volonteri popravljali i suhozid gdje je trebalo. Česma je zaista bila obrasla, zapuštena i nepristupačna, a sada može služiti kao odlično odmorište šetačima, biciklistima i lokalnom stanovništvu. Česma je sada u punoj funkciji.
Dok su odrasli čistili i krčili put do česme, za djecu je organiziran zabavno –edukativni program pa je 20ak mališana igralo starinske igre poput potezanja konopa, bacanja pločica, skakanja u mažama , a naučili su ponešto i o ekologiji i važnosti zaštite okoliša i kulturne baštine.
Radovi su privedeni  kraju uz miris vrličkih uštipaka i vrućeg graha oko 13 sati, a druženje i dodatni sitni radovi nastavljeni  do oko 17:00 sati.
Ova akcija je imala i humanitarni karakter , sakupljene su svakodnevne namirnice i tri puna traktora drva za ogrjev za sljedeću zimu za troje potrebitih građana.

Skip to content