OBILJEŽEN DAN BRANITELJA GRADA VRLIKE

OBILJEŽEN DAN BRANITELJA GRADA VRLIKE

Svečanom sjednicom Gradsko vijeće Grada Vrlike obilježilo je Dan branitelja Grada Vrlike.
Dan branitelja Grada Vrlike odlukom Gradskog vijeća obilježava se 17. kolovoza kada je kao odgovor na prve postavljene srpske barikade od strane srbočetničkog agresora 17. kolovoza 1990. godine, krizni stožer Vrlike organizirao prvu podjelu oružja u Hrvatskoj.
U uvodnom govoru, predsjednik Gradskog vijeća Ante Turudić se osvrnuo i na pokolj na utvrdi Prozor prije 299 godina te oslobađanje domovine prije 19 godina. Zaključak je Gradskog vijeća da se iduće godine na obljetnice primjereno obilježe ovi događaji.
Gradonačelnik Ivan Ćorić zahvalio se braniteljima i njihovoj žrtvi koju su podnijeli u Domovinskom ratu, a ispred branitelja okupljenim se obratio Branko Kosorčić, te zahvalio Gradu na inicijativi.
Nakon Svečane sjednice položeni su vijenci za poginule branitelje u groblju Sv. Petra nakon čega su okupljeni posjetili odmorište kod Alegića uz cestu D1 gdje Gradska uprava predlaže da se postavi spomen ploča.
U nedjelju 17. kolovoza, Svetu misu za poginule branitelje u crkvi Gospe od Ružarija predvodio je župnik fra Jakov Viro.

     

Skip to content