OBAVIJEST POLJOPRIVREDNICIMA

Udruga CROCPA u suradnji s tvrtkom CIAK organizira sakupljanje ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja na području Splitsko-dalmatinske dana 26.08.2020.(srijeda) u Sinju na lokaciji poljoljekarne „Hipodrom“, Put Piketa 24, od 9:00-11:00 h,a 27.08.2020.(četvrtak) u Imotskom, na lokaciji poljoljekarne Poljopromet d.o.o,Glavina donja 373, od 8:00-10:00 h.
Sakuplja se isključivo prazna ambalaža tvrtki :Agroteks,AgroChem-Maks,BASF,Bayer,Belchim Crop Protection,Chromos Agro,Dow AgroSciences,Florel,Genera,Orhem,Pinus Agro,Syngenta Agro i Stockton.
Posjednici otpada sredstava za zaštitu bilja prilikom donošenja istog trebaju imati osobne dokumente ,MIBPG,matični broj obrta ili tvrtke, pravilno ispuniti Prateći list (Obrazac PL-Oo) i Deklaraciju o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada (Obrazac DFKSO) koji se mogu kupiti u Narodnim novinama ili dobiti od djelatnika Ciaka.
Ovjereni obrasci se čuvaju 5 godina, te na zahtjev inspektora pokazuju prilikom inspekcijskog nadzora kao dokaz da se otpadnom ambalažom sredstava za zaštitu bilja gospodari na zakonom propisan način.
Skip to content