OBAVIJEST O NAČINU DRŽANJA PASA

Obavještavaju se svi držatelji pasa da su dužni s njima postupati u skladu s Zakonom o zaštiti životinja („Narodne novine“ br. 135/06, 37/13 i 125/13) te Odlukom o uvjetima i načinju držanja pasa i mačaka, načinu postupanja o neupisanim  te napuštenim i izgubljenim životinjama („Službeni glasnik Grada Vrlike“ br. 4/08).

Tako je navedenom Odlukom propisano da se psi ne smiju ostavljati bez nadzora, a izvođenje i kretanje psa dozvoljeno je isključivo uz nadzor i odgovornost posjednika psa sa brnjicom i na povodcu od strane punoljetnog posjednika.

Grad Vrlika učestalo zaprima pritužbe od strane građana o napuštenim psima koji lutaju, a osobito psima koji kao čuvari stoke ostaju bez nadzora te se nerijetko na javnim prometnicama zalijeću u automobile, a osobito na bicikliste i šetače. Takvi psi na taj način   onemogućuju normalno odvijanje prometa i ujedno predstavljaju opasnost za pješake i bicikliste.

Slijedom navedenog, obavještavamo sve držatelje pasa da će komunalni redar u narednom razdoblju obavljati pojačani nazdor nad postupanjem držatelja pasa u skladu s Odlukom te onim držateljima koji ne postupaju u skladu s njom odrediti novčane globe, a  po potrebi izvršiti prijave odgovarajućim inspekcijama.

Ujedno napominjemo da svi psi u skladu s Pravilnikom o označavanju pasa moraju biti mirkočipirani te upisani u Središnji upisnik pasa.

Izvor slike: http://www.igre123.net

Skip to content