MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE UČENIKA U PRUŽANJU PRVE POMOĆI

Gradsko društvo Crvenog križa Metković održalo je u subotu 16. 04. 2016. godine, Međužupanijsko natjecanje ekipa podmlatka i mladih Crvenog križa u pružanju prve pomoći, u Srednjoj školi Metković. Na natjecanju su sudjelovale ekipe podmlatka i mladih Splitsko – dalmatinske i Dubrovačko – neretvanske županije. Natjecanje se sastojalo od teorijskog i praktičnog dijela, kojeg su ocjenjivali suci iz redova liječnika i medicinskog osoblja.
Već tradicionalno, na natjecanju je sudjelovala i naša ekipa OŠ Milana Begovića, koja je ove godine bila sastavljena od učenika 7. razreda: Stipe Mandarića i Marka Lelasa te učenika 8. razreda: Antonije Mandarić, Josipa Gašpara, Ivana Ristovskog i Marka Romića, pod vodstvom mentora Igora Jelića te ravnateljice GDCK Vrlika, Zdravke Plazonić. Cilj ovog natjecanja bio je pripremanje djece da spremno pristupe ozlijeđenoj ili naglo oboljeloj osobi te pravilnom primjenom prve pomoći, pomognu u nevolji.
U oštroj i brojnoj konkurenciji, naša ekipa je ostvarila dobar rezultat i ostavila pozitivan dojam te željno iščekuje nova natjecanja i izazove koje će pred njih staviti Hrvatski Crveni križ.
Skip to content