KUU MILAN BEGOVIĆ NA ĐAKOVAČKIM VEZOVIMA

KUU Milan Begović bila je sudionik 51. Đakovačkih vezova koji su se održavali od 7.- 9.7.2017. godine.
U Đakovo je u subotu ujutro 8.7.2017. godine stiglo 40 članova KUU Milan Begović a dočekao ih je Vrličanac Ante Milković, ujedno i jedan od organizatora. Prema zadnjim podatcima oko 3500 Vrličana živi u Đakovu, pa sama pojava Vrličana izaziva oduševljenje.
Nakon razgledavanja grada i druženja sa rodbinom i prijateljima, članovi Udruge pripremali su se za nastup.
Prvi nastup kojeg je Udruga imala je „Nastup gostujućih skupina“, Strossmayerov park,  u vremenskom razdoblju od 21:00-23:00 h. Gostujuće skupine osim KUU Milan Begović bile su i folklorne skupine iz Mađarske, BiH, Slovenije, Poljske, Turske, Jasenice, Zlarina, Kršana, Stupe, Zagreba, Makedonije,… KUU Milan Begović predstavila se s muškom i ženskom ojkavicom, Vrličkim kolom i diplama, a u sklopu kola bilo je muško i žensko zabacivanje. Nakon natupa uslijedilo je ugodno druženje u šatorima predviđenim za folklorne skupine.
Gradonačelnik Đakova gospodin Marin Mandarić rodom iz Vrlike, prošetao je sa svojim Vrličanima kroz Grad, te pozvao Udrugu na poseban prijam u Gradsku vijećnicu gdje su se kroz razgovor ugodno družili i povezivali korijenje. KUU Milan Begović i ovim putem zahvaljuje gospodinu Mandariću na bogatom gostoprimstvu i prekrasnom dojmu koji je ostavio na članove, očekuje daljnju suradnju i skori dolazak Đakovčana u Vrliku.
U nedjelju 9.7.2017. godine, ujutro u 07:30 h, članovi Udruge okupili su se da zauzmu položaj u Svečanoj povorci sudionika, u povorci je sudjelovalo 57 folklornih skupina, a skupina iz Vrlike bila je na 48. mjestu.
Povorka je prolazila ulicama Đakova, članovi Udruge neumorno su pjevali i plesali, a od strane gledatelja moglo se samo čuti „Evo naših Vrličana!“ ,“Tko je iz Garjaka, Ježevića, Maovica,…“. „Poznajete li Marka, Petra, Anu…“ , članovi su se tako kroz povorku ponosno  prolazili.
Cijelu povorku prenosio je uživo HRT2, a ispred katedrale bilo je kratko predstavljanje folklornih skupina. Nakon što su prošli svi sudionici formiralo se kolo od 57 parova iz svake skupine i zaplesalo  već tradicionalno veliko kolo.
U Strossmayerovom parku, uslijedio je drugi nastup u vremenskom razdoblju od 12:30 do 15:00h, „Smotra folklora Hrvatske“, Udruga se predstavila s nijemim kolom, ojkavicom i diplama.
Povratak u Vrliku bio je u popodnevnim satima uz jako dobro raspoloženje i utisnutim dojmovima.
Skip to content