KORONAVIRUS – STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA VRLIKE (UPUTE 21.3.20.)

Zbog zaštite djelatnika u trgovinama kao i mogućnosti preraspodjele djelatnika i učinkovitog upravljanja ljudskim resursima Stožer civilne zaštite RH donio je Odluku po kojoj će radno vrijeme trgovina biti od 8 do 17 sati.
 
S obzirom na ubrzano širenje i pojačani rizik prijenosa bolesti COVID-19, uvodi se protuepidemijska mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba, u trajanju od 30 dana od dana donošenja ove Odluke.
Ova Odluka odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.
Stožeri civilne zaštite i Ravnateljstvo policije dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja mjere iz ove Odluke.
 
Pozivamo i sve građane da se suzdrže od paljenja korova i vatre na otvorenom. Iako su takve aktivnosti i zakonom zabranjene, proteklih dana paljenjem je došlo do oštećenja nekoliko stupova struje, čime je u ovim izvanrednim okolnostima ugrožena opskrba stanovništva električnom energijom, a podredno zdravlje i sigurnost djelatnika HEP-a i vatrogasaca koji moraju izlaziti na intervencije, a zbog istog mogu biti spriječeni u obavljanju drugih aktivnosti oko koranavirusa.
Skip to content