KORONAVIRUS – STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA VRLIKE (UPUTE 13.3.20.)

Prema preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine obustavlja se nastava u osnovnim i srednjim školama te rad vrtića i fakulteta na području Splitsko-dalmatinske županije.
 
Osnovna škola „Milan Begović“ osigurati će prihvat učenika razredne nastave koje roditelji nisu u mogućnosti ostaviti pod nadzorom kod kuće. Roditelji ili staratelji su u obvezi osigurati prijevoz tih učenika.
Škola je zaprimila detaljne informacije oko organizacije nastave na daljinu te će roditelji sve pojedinosti dobiti pravovremeno od škole tj. iste će objaviti na web stranici škole.
Učitelji i ostali djelatnici škole biti će na svojim radnim mjestima.
 
Dječji vrtić „Zvončić“ od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine mogu pohađati samo ona djeca kojima su oba roditelja zaposlena, rade u istoj smjeni i nemaju nikakvo drugo rješenje za privremeno čuvanje svoje djece.
Vrtić: 091 338 8827
 
Kako bi socijalne kontakte sveli na minimum, Stožer civilne zaštite preporuča građanima, ako je to moguće, sve usluge u javno-pravnim tijelima ostvare putem elektroničke pošte ili telefonom.
 
Gradska uprava Grada Vrlike ograničava rad s javnošću, samo na četvrtak, u vremenu od 09 do 12 sati.
Grad: 021 827 023
 
I javna komunalna društva EKO VRLIKA d.o.o. i USLUGA d.o.o., ograničila su poslovanje sa javnošću i uvela posebne mjere.
Eko Vrlika: 095 533 8621 (Jakov Turudić)
Usluga: 098 419 105 (Marjan Delić)

Dom zdravlja u Vrlici dao je broj telefona, na koji možete naručiti lijekove putem telefona.
U našoj ambulanti lijekove možete naručiti kod liječnika Rina Rančića i Ane Vučković Vukušić.
Ambulanta: 021 441 068
Detaljnije upute u privitku.
 
Oni građani koji nisu u mogućnosti sami preuzeti lijekove u domu zdravlja iste će im dostaviti Gradsko društvo crvenog križa Grada Vrlike. Za ostale informacije oko pomoći u slučaju dostave osnovnih potrepština također molimo da se obratite Crvenom križu.
Crveni križ: 091 122 2427
 
Sva javna, sportska i kulturna događanja s više od 100 sudionika zabranjena su do daljnjeg na području cijele Splitsko dalmatinske županije, a izdana je i preporuka da se odgode sve vrste javnog okupljanja ako se očekuje i manji broj sudionika.
Ako se organizatori ipak odluče na manja okupljanja, morati će zadovoljiti sve stroge higijenske uvjete organizacije i preuzimaju svu odgovornost za sigurnost i zdravlje sudionika.
Dakle, moraju osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima, dati jasne upute sudionicima da se suzdrže rukovanja, ljubljenja, grljenja i svih vidova bližih socijalnih kontakta. Moraju jasno istaknuti i upute postupanja, to jest plakate o koronavirusu.
Potrebno je i tražiti suglasnost Stožera o organizaciji događanja.
 
Na području Splitsko-dalmatinske županije nema osoba pozitivnih na COVID – 19. U karanteni se trenutno nalazi 31 osoba; od toga 11 hrvatskih državljana i 20 osoba stranog državljanstva.
Stožer civilne zaštite Grada Vrlike je u pripravnosti te će Vas obavještavati o novo nastaloj situaciji i mjerama postupanja.
Skip to content