JURE PLAZONIĆ DOBIO PAPIN BLAGOSLOV

Dana 01. svibnja 2021. godine na blagdan Sv. Josipa Radnika, zaštitnika mjesta Ježević, na kraju sv. mise u Ježeviću župnik fra Mladen Prolić dao je gradonačelniku Juri Plazoniću papin blagoslov kao znak zahvale.
Papin blagoslov izdan je u Rimu na blagdan Sv. Benedikta, zaštitnika Europe 11. srpnja 2020. godine na traženje fra Ivana Režića, a na prijedlog župnika fra Mladena Prolića.
Župnik je predložio gradonačelnika Juru Plazonića za papin blagoslov budući se angažirao i ishodio sredstva za uređenje okoliša crkve Sv. Josipa Radnika u Ježeviću. Projekt uređenja započeo je još za vrijeme prethodnog župnika fra Jakova Dževrnja Vire, a sami radovi su izvedeni 2019. godine.
Izvedeni radovi na uređenju okoliša crkve Sv. Josipa Radnika – Ježević obuhvatili su izgradnju potpornih betonskih zidova oko okoliša crkve, uređenje površine unutar okoliša crkve, postavljanje ograde oko okoliša crkve, postavljenje rasvjete oko crkve, postavljanje klupa u dvorište crkve, obnavljanje fasade na zvoniku i postavljanje kapije na ulazu u dvorište crkve.
Gradonačelnik Jure Plazonić je s velikom zahvalnošću primio papin blagoslov te se prigodnim govorom zahvalio župniku na svemu.
Skip to content